Historia

Miners MC bildades 1989 av några mc-intresserade från Fagersta och Norberg. Första organiserade mötet hölls  i Kärrgruvan, där en styrelse bildades och namnförslag på klubben bollades. Valet föll på Miners MC, som naturligtvis anspelar på de månghundraåriga anorna av gruvbrytning i regionen.

Efter uppstartandet av klubben så började letandet efter en lämplig lokal. Först efter en tids letande hyrde man in sig i gamla Melkafabrikens källare, Lövparken – Västanfors i Fagersta, där man till dags dato ännu är kvar. Lokalerna har rustats länge och har alla möjligheter en MC klubb kan tänkas behöva.

Under åren har både intresset och medlemsantalet varierat. Som mest var man ca 20 stycken i cluben. Hela tiden har huvudsyftet med klubben varit att ha kul tillsammans, att träffa likasinnade, meka hoj (mestadels HD och Triumph) och att åka på träffar.

Miners arrangerar en vår- och en höstfest varje år. Dessa brukar vara välbesökta och en höjdare i Fagerstat nöjesutbud, samt för alla bikers. Miners MC har ett rykte om sig att ha väldigt bra band på festerna,  3-5 band per fest brukar finnas på scen. De spelar på Miners eminenta scen i stora festlokalen. På vårfesten anordnas en cortege/hojtur om vädret tillåter. Det finns alltid ett gästtält på plats och även alltid möjlighet att även sova inne i lokalen. Tattoo och knallar brukar finnas att tillgå på festerna, för att inte tala om Karlssons eminenta mat.

Jamkvällar och barhäng med band är en annan sak som vi försöker att att arrangera med jämna mellanrum. Hålla utkik på hemsidan!

Alla bikers och mc-intresserade utan attitydproblem och med gott humör, är välkomna till Miners MC